LOOK A LIKE.


By the way har jag en look a like till Frankan.
Rögle föredettingen Daniel Sondell som numera spelar i Modo.

IDOLSHIET.


Jag har skaffat mig en kille till, när Chris & Cam Abbott flyttade till Luleå fick Emil ensamrätt igen men tyvärr Emil, jag måste få ha en idolkille. Det är väl okej. Jag väljer Frank Wagner, han är numera mitt frikort. Ha ha. Jag tänker absolut inte skriva hur snygg han är i Johan Falk filmerna, eller vilken bra skådespelare han är eller hur gärna jag skulle vilja se honom, eller jag menar Snabba Cash på bio.

Jag kallar honom Frankan. Frankan is the idolshiet.
Hoppas inte att Emil blir allt för svartis (:

FINA JOHANNA.


Igår kom fina Johanna på ett litet besök, med två jättefina presenter åt mig, nämligen nr 1 och nr 2 av tidningen FOTO. Jag blev superglad och vet vad jag ska läsa hela vägen upp till Göteborg imorgon. Jag ska även skicka in en bild till tidningens månadstävling. Tack Johanna.

KINAMAT OCH MER GNÄLL.


Jag känner nu att jag aldrig skulle ha tränat idag. Dels för hur utslagen jag kommer att vara imorgon och dels för att man mest bara blir irriterad på det där stället folk kallar ishallen. Inget omklädningsrum förrän 20 minuter innan is och nu blir det ingen stor buss den 13 Februari heller, så det är bara att ringa alla man bjudit med sig att ställa in sig på att dom inte kan följa med. Istället får vi en buss på fredag, om två dagar, så vi kan ju säga till släkt och vänner att följa med då istället. TVÅ JÄVLA DAGAR INNAN DET ÄR MATCH. Nej men vi spelare ska ha framförhållning men ledare behöver inte ha det. Rögle Bk, jag skulle kunna kräka på skiten just nu.

Dessutom tänker jag inte se en A-lags match förrän Demén är tillbaka i Rögletröjan och alla avdankade gubbar som inte ens platsar i Jonstorp är väck. Lite mer gnäll. Men jag va tvungen!

Men det positiva för dagen va att syster stannade i Ängelholm efter sin körlektion och åt kinamat med mig och min fina kille. Nu ska jag krypa ner i dess famn, inte kinamatens utan min fina killes. Godkväll.

ÄNNU EN SNORIG DAG.


Usch. Jag mår inte så värst bra idag, dunkande huvudvärk och rivande halsont. Jag har ju sagt åt förkylningen att jag inte har tid med den denna veckan men det verkar fatta trögt. Det snöar ute, aldelles för mycket. Typiskt. Men det är väl bara att gilla läget, finns ju inte så mycket annat att göra.

Nu ska jag fortsätta vila framför tv'n så att jag orkar med fysträning samt isträning ikväll. Jag borde inte träna, men jag tänker inte avstå. Ett ganska lätt val!

SOM GJORDA FÖR VARANDRA.




Världensbästa Jeppan & Lindis har förlovat sig nere i Malaysia (eller hur det stavas).
Och det är så roligt så att jag blir aldelles tårögd.
GRATTIS KÖTTNACKAR!

GNÄLL-DAG.


Som sagt, igår tränade jag ishockey, trots halsont och förkylning. Det känns idag kan jag säga! Typiskt. Mina halstabletter är slut så nu får jag förbruka våra sista treo istället. Disken står oss upp till taket, och mig upp i halsen, varför är det så tråkigt att diska när det är något man måste göra varje dag? Suck. Men idag är det tvätt-kväll och då kan jag ju passa på att göra denna tisdag till en disk-kväll också. Solen skiner idag och det gör mig lycklig, himlen är aldelles blå och bortser man från snön på hustaken skulle man kunna tro att det var en fin sommardag i juli. Visst älskar jag snö, men den behöver inte vara här längre om den inte vill. Det gör absolut inte mig något om den väljer att försvinna och inte komma tillbaka förrän i November igen.

Jag skulle vilja ha ett jobb, har sökt fyra stycken jobb som jag skulle göra vad som helst för att få, jag kan ta alla fyra också om det ska vara så. Ungefär så mycket skulle jag vilja jobba just nu för att komma ifatt ekonomiskt. Mest så att Emil slipper försörja mig med sitt sparkonto, det känns ruttet. Blöä. Känner att jag är ganska gnällig idag så det är nog bäst att jag slutar skriva nu innan jag förstört mina läsares dag helt.

Rögle förlora igår. 1-2 hemma mot äckel Södertälje.
Nu väntar kvalserien, eftersom att det är 10 poäng upp till Södertälje som ligger precis ovanför och fortfarande på kvalserieplats. Det innebär att Södertälje ska förlora de fyra kommande matcherna och Rögle ska vinna fyra kommande matcher. Stor risk skulle jag vilja säga. Tyvärr. Nej, nu slutar jag och gnälla.

3-3 OCH ETT POÄNG.


Gårdagens match spelades 3-3 mot Hisingen. Hade vi spelat som vi gjorde i tredje perioden hade vi tagit hem denna matchen med många mål. Hisingen gjorde första målet in i halva första perioden men med några minuter kvar av första perioden kvitterade jag till 1-1 genom ett snyggt backhandskott i krysset, tack vare Elins gruffande framför mål. I andra perioden fick Hisingen in sitt andra mål med mycket tur men vi kvitterade även efter deras mål mycket snabbt av Louella som fick till ett stenhårt slagskott som satt klockrent i nätet. Hisingen tog återigen ledningen med ett tur mål, 2-3. MEN då växlade systrarna Olsson upp tempot, cirkulerade hela bytet i Hisingens zon, sköt och sköt, och till sist fick Elin till en rykare som studsade på en motståndare och sen ner under målvaktens ben. Efter detta målet spelade vi ut Hisingen totalt och cirkulerade i deras zon resten av matchen men tyvärr gick puckjävlen inte in. Men det blev iallafall en poäng i tabellen, två poäng i mitt poängprotokoll och ett i Elins. En godkänd match.

På de tre senaste matcherna har min & Elins kedja med olika centrar gjort 6 mål av 7.
Det ÄR godkänt.


Ikväll är det träning som gäller, samt att A-laget tvålar till Södertälje riktigt rejält.
Det ser vi fram emot.


FOTOGRAFERING.


FOTOGRAFERING.


Tidig lördagmorgon, eller inte så där överdrivet tidig men tidig för att vara lördag. Hi hi. Solen har varit framme lite och det är just idag perfekt ljus nere på stranden där jag ska fotografera ett gäng kusiner som ska ge bort fotografi till sin mormor/farmor. Ska bli kul. Det är svårt att fotografera många på en gång, för alla måste klaffa på bilden och oftast så är det någon som vänder huvudet, pratar eller blundar. Men vi får se hur det går! Idag blir det Klitterhus, där är mer grejs i bakgrunden som blir så fint med oskärpa. Åh, jag älskar att fotografera.


Igår fick jag äntligen upp min första affisch, på Coop. Har ju inte haft någonstans att skriva ut affischerna innan men det fixade Emil på sitt jobb igår. Imorgon ska jag sätta upp en affisch på Storköpet i Klippan också.


Imorgon 10.00 samlas vi för att spela hemmamatch med nedsläpp 11.30 i Gripenhallen. Vi ska möta Hisingen som ligger en poäng under oss, så det gäller en vinst imorgon, jag kommer inte gå av isen förrän vi har vunnit. Kom och heja! Klä er varmt.

LITE MER KAYLEE.


GLÄDJE.


Gårdagen va helt underbar. Började med babyfotografering ute i Vejbyslätt, Kaylee 5 månader modella och alla bilder blev helt underbara. Jag skulle kunna fotografera barn dygnet runt, vilken glädje. Vi fikade och pratade om allt möjligt (Kaylees mamma Carro, och jag spelar i samma hockeylag). Mysig dag! Därefter körde jag hem och redigera alla bilder, några av dom ser ni i inlägget under. Blev supernöjd.


19.00 började matchen mellan Rögle och Luleå. Luleå vann tyvärr med 3 mål mot 2 och det var föredetta Röglespelare som gjorde alla tre. Chris, Cam (ni vet mina favoriter) samt Ahlbrant. Tyvärr! Men det såg bra ut för Rögle men lördagens match blir svår som tusan. Heja Rögle!


På söndag spelar vi hemmamatch 11.30 i Gripenhallen.
Hisingen kommer på besök och vi vet absolut inte hur dom spelar, det enda vi vet är att dom ligger en poäng under oss. Vi måste vinna! Annars ligger vi näst sist.


Idag ska jag bara glassa hela dagen.
Diska lite, vika lite tvätt och äta gott. Emil ska iväg och spela poker ikväll så det blir en ensamdag för min del. Kan vara rätt skönt. Imorgon har jag en ny fotografering. 09.30 på Klitterhus.

SÖT SOM SOCKER.


KAYLEE 5 MÅNADER.



VIKTIG FRUKOST.

 

TORSDAG & BABYFOTOGRAFERING.


Min älskling ligger kvar i sängen och vid detta laget tror jag att han är den tröttaste människan i hela världen, och det är inte så konstigt när han knappt får någon sömn om nätterna. Blä! Men han biter ihop och är lika positiv som vanligt, den där Emil är märkligt underbar och är min största förebild. Han är bäst, no protest!


Precis ätit lite frulle, två knäckisar med skinka & paprika, till detta serverades tea, mycket gott tea. Ska skjutsa Emil till jobb idag så att jag kan ha bilen för att köra och fotografera en 5 månaders flicka som heter Kaylee ute i Vejbyslätt. Ska bli superkul.


Ikväll gästar Rögle Luleå borta, vi får se hur det går. Men jag tycker att alla medgångssupportrar som inte gör något annat än gnäller på "laget i sitt hjärta" kan hoppa och skita. Antingen så hejar man på ett lag, både i bra och dåliga tider, eller så skiter man i det. Rögle är kända för sin publik, förstör inte det era "vi-är-experter-på-hockey" wannabies. Det är supporten dom behöver i ett läge som detta, när dom förtjänar det som minst.


Hoppas alla får en trevlig Torsdag för det ska jag ha.

SYSTRARNA ELMSTRÖM.







På bilderna: Frida & Johanna Elmström
Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D40
Objektiv: AF Nikkor 50mm f/1.8D & AF Tamron 70-300 1:4-5.6 TELE-MACRO


P.s Tänk nu på att blogg.se försämrar bildkvalitén.

FARTFYLLD HELG.


Helgen har varit fartfylld.
Började med en fotografering 11.00 på Lördagförmiddag, bilder som jag blev hemskt nöjd med. Hoppas att systrarna Elmström också blir det. Efter fotograferingen åkte jag hem för att packa ner all mat och träningskläder som jag behövde för dagens bortamatch. 13.00 åkte vi ifrån Lindab Arena, destination Hovås/Järnbrott nästa (eller va byn hette). Väl framme var vi ganska tidiga så det blev en rejä luppvärming och mycket genomgångar. Ganska skönt att slippa stressa om ni frågar mig.

Matchen inleddes mycket stark av oss, vi tryckte in 0-1 målet i vårt första byte men tyvärr gick vi ner oss till deras nivå och lät dom komma till många avslut. I slutet av första perioden kvittera Hovås och resten av matchen va väldigt jämn. Inför tredje stod det 3-3 och tyvärr hängde dom sitt 4-3 mål med 40 sekunder kvar av matchen. Retligt. Typiskt. Ja vad ska man säga. Fan, typ.

Men jag deppa inte även om det var en retlig förlust. Jag bidrog med 110% och sålänge jag gör det är jag nöjd. Jag gjorde två av tre mål och det krävs ju att fler femmor bidrar med mål om man ska vinna. Jag och Elin är ett toppteam. Får njuta extra av det toppteamet denna säsongen!



Min Tisdag har för övrigt varit helhärlig. Spenderat två timmar på arbetsförmedlingen med CV skrivande tillsammans med min jobbcoach och nu kan ingen arbetsgivare tacka nej till att vilja anställa mig. Känns som att det går framåt på den fronten. Livet är härligt trots att jag knappt överlever ekonomiskt, men vad gör det när man har ett underbart liv för övrigt?

Denna veckan har jag mer tid för bloggen. Ska försöka bli klar med min layout helt också. Bloggen är inte direkt rolig att klicka in på just nu. Ajja, trevlig kväll mina vänner!

FIX & TRIX.


Just nu står min älskling framför spisen och lagar tacoköttfärs som vi ska ha till våra bakpotatisar som står i ugnen. Mums! Har även gjort mat för hela morgondagen som kommer spenderas mestadels i buss. Bortamatch mot Hovås/Järnbrott, norr om Götet. Det blev en sallad med pastahjul samt färgglada pastaskruvvar, bacon, färdiggrillad kyckling, körsbärstomater, babyspenat och en god grekisk dressing som blandas med olja och vatten.

Denna morgon och förmiddag har vi sorterat ut i vår walk-in-closeth, diskat och städat. En riktig rensning och mycket mer saker väntar för min tradera profil. Det gillas. Emil börjar jobba 17.00 och ikväll väntar  hockeyträning för min del.


På måndag ska jag fotografera en kompis dotter som är så gudasöt så att man smälter. Ska bli kul.

Matdags.

EN FÖRMIDDAG MED KAMERAN.





Idag blev det bara en lite sovmorgon för vår del, vi hade bestämt oss för att ta oss ner till stranden för att fotografera lite. Emil ville helst fotografera nyckelpigor och spindlar, han har nog glömt vilken årstid det är. Vi försökte oss på måsarna men dom flög iväg och vi hann inte med. Men det blev en del fina fotografier ändå. Emil är stormförtjust i det nya objektivet med en fullt fungerbar macroinställning. Ska bli kul till sommaren med humlor, nyckelpigor och andra insekter.

Nu ska jag äta en macka och dricka en smoothie så jag har krafter att rensa vår walk-in-closeth och lägga ut onödigheter på tradera.

Ikväll bjuder Rögle upp Timrå till dans.
Behövs en trepoängare nu.

HELT SLUT.


Att gå upp klockan 07.00 när man är sjuk är inte alls någon bra idé, att gå ner till arbetsförmedlingen och sitta där i en och en halv timme, för att sedan gå hem igen, är heller ingen bra idé. Nu är jag helt slut, näsan rinner och huvudet bultar. Men jag känner mig ändå lite bättre än igår. Ska snart svälja en huvudvärkstablett och se om det hjälper. Skulle ju vilja träna hockey ikväll men jag tror att jag får försöka stå över idag så att jag kan träna på fredag och spela match på lördag.

Idag skulle jag vilja städa upp lite här hemma, diska och fräscha till det. Ska försöka få lite gjort. Idag slutar min älskling normal tid, alltså 16.30, fast vi hinner i stort sett bara äta sen ska vi båda iväg igen. Nu känns det att allt är som vanligt igen, det är då man uppskattar helgerna och den lilla tid man får tillsammans då.

I min meny till höger har jag nu en Robin utan huvud, jag älskar den aoutfiten han har på den bilden så han får vara med i min meny. Klippte ut honom lite slarvigt men det blev coolt ändå. Jag måste köpa mig ett par Converse till sommaren alltså.


SOMMARENS FINASTE BILDER.



TILLBAKABLICK.


Fick precis en skiva med posten från Nettan. TACK. Hade nästan glömt bort alla de bilderna vi tog i somras, verkligen underbara. Detta är min favoritbild, man blir så lycklig av att titta på den. Och Robins röda converse gör en stor del av denna bilden. Klockren! Kommer lite fler bilder senare, när jag orkar sitta upp.

ILSKEN HALS.


Skulle behöva lite hjälp av er inför mitt onsdagsmöte med min jobbcoach på arbetsförmedlingen. Jag fick i läxa att fila på mitt personliga brev samt en beskrivning av mig själv från fem olika personer.

Ni ska beskriva mig med tre ord.
Jag är väldigt tacksam för hjälpen!
Tack.


Sitter just nu och tittar på Halv åtta hos mig, mina öron håller på att sprängas, näsan rinner och halsen känns ilsken. En dunder förkylning på g, inte alls gillat med tanke på att jag har två träningar och en match som väntar denna vecka. Suck. Snart ska jag ta mig en värmande dusch för att sen bädda ner mig igen framför tv'n och det nya programmet Familjen annorlunda.

MATLAGNINGSKUNGEN.



Såhär fin är min kille när han lagar mat.
Världens bästa!

 

DOMARJÄVEL.


Dagens match: förlust med 1-5. Tråkigt som tusan men alla som var där vet att siffrorna inte speglar matchen och att domarparet förmodligen va fulla, eller så hade dom tappat synen hemma. Ska inte skylla på allt negativt men när det alltid, i varje match, är vi som har spelet men ändå förlorar, det får mig att tappa gnistan. Men jag gjorde mitt yttersta och första målet gjordes av mig. Jag fick tre fina blå ljuslyktor som "första målskytts" present. Nya tag, till Lördagens bortamatch mot Hovås/Järnbrott.

If you try the best you can, the best you can is good enough.

LIPTONS CHAITEA.


Just nu: står falukorven i ugnen och potatisen håller på att koka, Emil fixar. Dagens lunch blir alltså ungsstekt falukorv med pressad potatis. En favoriträtt i vårt lilla hushåll. Nu ska jag ta mig en kopp chaitea som är så gott så att jag aldrig får nog. Kan verkligen rekomendera detta tea. 15:00 är det matchstart, jag är som vanligt nervös som en tönt.



Lägger in en bild på min fina kille också, för att han är det bästa jag vet!

GAMEDAY.


Gameday today. Kan gå precis hur som helst, det enda vi vet är att dom kan spela hockey och det lär bli en riktigt tuff match. Men det kan gå, vi har lika stor chans att vinna som dom! Och jag kommer göra allt för en vinst!

Önska oss lycka till.

DISKRENSNING.


Nu: en diskrensning av datorn!

FREDAG & HELG.


Idag har jag slarvat med maten,
har fortfarande inte ätit någonting ännu. Inte bra! Tänkte göra mig en smoothie nu, den slinker ner lätt. Snart kommer Johanna för en promenad i vinterkylan, ska bli härligt. I eftermiddag får det bli en diskrensning av datorn så att jag kan ladda hem 30 nya dagar Photoshop, hi hi.

Idag jobbar Emil till 17.00
sen är det helg för vår del. Ikväll blir det god mat, en film och massvis med fredagsmys. Lördagen är ännu inte planerad men om det är såhär fint väder som idag, skulle jag vilja fotografera lite ute vid stranden. Någon som är sugen på att agera vintermodell ute vid stranden? Gratis givetvis men får köpa bilderna utav mig om man är nöjd och vill ha dom, absolut inget tvång och bilderna kostar 20 kr stycket. Man kan välja om man vill ha dom på skiva eller framkallade via extrafilm.se!

Söndagen kommer jag spendera i ishallen, nästintill hela dagen.
Vår match börjar 15.00 och det hade varit superkul om så många som möjligt kunde komma med tanke på att bortalaget kommer med en buss. Det tar en timme av ert liv, matchen spelas 3x15 och endast spolning inför tredje perioden. Alltså ungefär en timme och tio minuter. Det kan man stå ut med, för Rögles damer. Vi behöver er för det blir en tuff match!

FOTOJOBB NR 1.


WIHO.
Har fått mitt första fotojobb!
En sorts familjefotografering skulle man kunna säga.

KUNGSBYGGET.



Gårdagens vistelse i Kungsbygget.

KESOBLANDNING.

Dagen idag kommer att bestå av att vika tvätt, städa ut alla julsaker, laga en god middag och träna hockey. Ska försöka hinna gå en liten runda också, iallafall bort till Coop och skicka ett par skor.

Men nu blir det först en nyttig frukost bestående av en stor smoothie som innehåller vaniljyoggi, banan och blåbär. Samt en kesoblandning bestående av keso, granatäpple och kiwi. Mums! Nu: Rasmus på Luffen, tv4.

ETT KRYA PÅ DIG.

För cirka en månad sedan sålde jag en schal på tradera. Dagarna gick och efter en veckas tid hade jag fortfarande inte fått in några pengar på mitt konto, så jag skrev ett lite halvsurt mejl till köparen och undrade hon ville ha schalen eller ej. Fick tillbaka ett mejl drygt två dagar senare att hon led av en kronisk sjukdom och hade legat inlagd på lasarettet i drygt två veckor. Jag kände mig fruktansvärt elak trots att jag inte kunde veta hur det låg till, det var ju ganska onödigt att låta så sur i mitt mejl. Så jag skrev till tjejen att hon kunde ta den tid på sig som hon behövde och det var ingen brådska med betalningen, de kunde dom sköta när de fick tid och orkade. Schalen hängde här hemma i cirka en vecka till innan jag fick in betalningen på kontot. När jag skickade schalen stoppade jag även in ett fint "krya på dig" kort till tjejen för att dels be om ursäkt och dels ge lite extra energi från en främling.

Öppnade precis min mejlbox och hade fått svar.




Tänk va lite man kan göra för en annan människa.
Jag blev jätteglad över att hon blev glad, för något så litet som ett krya på dig.


Bara en liten tanke till er.

FISK I UGN.

Håller just nu på med ett hemmagjort recept. Torsk i ugn, med champinjoner, färsk tomat och charlottenlök. Kryddat med salt, peppar, örtkrydda och citronsaft. Vi får se hur det blir.

Det gick bra på första mötet hos min jobbcoach som verkar hur bra som helst. Fick med mig en del material hem och hoppas på att beslutet om åldersgräns till arbetsförmedlingens "starta-eget-kurs" ändras så att även personer under 25 år kan ta del av den. Annars får jag klara mig på egen hand och det hade jag säkerligen gjort, med hjälp av andra. Hur som helst så kommer det bli som jag vill i slutändan, även om det ska ta två år för mig. Jag kan ju ha fotograferingen vid sidan av ett deltidsjobb också, om jag vill. Har iallafall börjat så smått med en affärsplan som jag fick med mig.

Och man får lov att sälja tjänster upp till 8000 kronor utan att behöva skatta. Perfekt!

Nu ska vi snart äta, sen ut och åka pullka med Niklas och Noel. Ängelholm är fullt av snö och jag älskar det. 19.00 är det hockey, Rögle mot Linköping och 22.00 är det JVM bronsmatch mellan Sverige och Schweiz. På söndag, den 10 januari spelar Rögles damlag hemma mot serieledarna 15.00. Viktiga grejer detta. Hi hi.

Hoppas ni får en underbar vinterdag.

BILDRESUME FRÅN 2009.

Lite bilder från ett underbart år, 2009.

























































Alla bilder är tagna av mig under 2009.
Nu ser jag fram emot ett härligt fotoår 2010!

AMS.

Nu är vi inne på fjärde dagen av det nya året, back to reality. Fick precis ett samtal ifrån arbetsförmedlingen som gjorde mig väldigt glad. Jag ansökte om en jobbcoach när jag skrev in mig och imorgon 10.00 ska jag dit på ett första möte där vi blandannat ska prata om uppstart av företag. Jag kan tänka mig att det krävs mycket jobb för att få denna önskan att slå in, men jag tänker göra allt som krävs för att nå dit, för jag har allt som krävs för att nå dit. Jag tänker inte att bråttom och nu under första halvåret kommer jag hålla på med en uppstart, så det kommer att ta ett tag.

It's never too late, too shoot for the stars, regardless of who you are.
So do what ever it takes.

MITT 2009.

Nytt år, med fullt av nya möjligheter. Men 2009 var inget skitår, för det mesta hur bra som helst. Det började med hockey skulle man kunna säga. Rögle stod på darriga ben och det slutade med kvalserien, som de tog sig ur hyfsat lätt och fick en ny chans i eliten.

Våren och sommaren tog fart, en väldigt fart. Alla buskar, träd och blommor va utslagna redan i April och jag kan inte minnas senast vi hade så varm redan i Maj. Våra första strandbesök hade vi i Maj månad. Då var det som finast. Även Juni var en fin månad och de som hade semester då ska skatta sig lyckliga, för efter det visade sig inte solen särskillt mycket, det blåste en massa och sommaren var inte va den borde vara. Sommaren var inget speciellt direkt, inga händelser förutom Liseberg stod på schemat och det fanns ingen tid för mig och Emil att umgås tillsammans och göra något. Allt gick så fort och det var så stressigt. En ganska blek och tråkig sommar förutom Elin & Tinas stora sommarfest, Adams 25 års fest, Albins 10 års kalas, alla mysiga grillkvällar hos familjen Thulin och att jag införskaffade mig min näst största kärlek, min systemkamera.

Ett nytt intresse började väckas till liv och inte visste jag att jag hade en så dold talang. Jag fotade allt jag kunde och fick mycket respons från många håll. Kommer en bildresume senare.

Sen kom hösten. Elin fyllde 18 år och blev myndig, det känns som om hon var 8 år igår. Tiden går så fort och denna underbara varelse är så vuxen nu och man är så stolt över henne och hur duktig hon är på allt. Jag är en stolt storasyster.

Hockeyn drog igång för både a-laget och damlaget i Rögle. Damlagets seriepremiär skulle spelas och det var cirka 100 personer för att se detta historiska nedsläpp för damerna. Det blev tyvärr en förlust i första matchen. Andra matchen vann vi med 8-3 och tredje matchen med 3-4. En upp & ner säsong för damlaget som har tappat ganska många spelare under seriens gång. Något som jag anser är ganska dålig stil, för så gör man inte i ett lag. Men det är mina åsikter och dom har jag lärt mig att hålla för mig själv, annars blir det bara en massa väsen.

Emil köpte en ny bild. En gul liten fin sak som går som en klocka. Fortfarande. (Ta i trä).

När vintern kom va svenska folket i full schå med att följa Idol Calle och Idol Erik som tog hela Sverige med storm, eller Bonde Söker fru Roger och hans brandgula mustach. Jag gjorde iallafall. Ha ha. Roger fick sin fru och Erik tog hem Idolfinalen, men trots att jag hejade på Calle va Eriks vinst absolut ingen förlust. Han va värd den vinsten och gjorde vinnarlåten grymt bra.

Julen var här. Snöa gjorde det också. Underbart! Den firades hos Pappa & Tina, i vedbykyrka, hemma hos Mamma och sen hemma hos Emils mamma. En händelsrik julafton. Jag fick många fina julklappar som jag är grymt tacksam över, blandannat en extern hårddisk med en Terabite utrymme. Perfekt. Snön försvann och sen kom nyårsafton, som ni vet firades hos Sofi & Mattias. En underbar kväll.

Men det bästa utav allt är att Emil varit ledig i nästan två veckor och vi har fått väldigt mycket tid tillsammans. Det behövde vi verkligen.

Det har hänt ganska mycket detta året om man tänker efter. Men mest av allt har det hänt mig mycket, mognadsmässigt. Jag har utvecklats väldigt mycket detta året och kanske till och med blivit en helt ny person, byggd på den grund jag redan stod på. Mitt tankesätt är helt annorlunda och jag är positiv i nästan alla situationer, jag försöker iallafall. Jag har utvecklat min självkänsla så otroligt mycket och tycker idag om varenda kroppsdel hos mig själv. Jag är byggd på det här viset, så varför inte gilla mig som jag är? Jag ser allt med helt andra ögon och jag lever verkligen. Jag är stolt över mig själv.




Året 2009 var ett bra år, för mig, för min utveckling och för min livsgnista. 2010 kommer bli minst lika bra. Mina nyårslöfte kanske inte låter så värst svåra men de är inte lätta.



1. Fortsätta göra saker som får mig att må bra.
Ingenannan följer med mig på mina intresse så varför ska jag vara delaktig i andras.

2. Skriva hälsodagbok.
Skriva ner vad jag äter, hur jag mår, vad jag gjort bra mm.
Skriva ner dag för dag, från den positiva sidan.


3. Få mer allsidig träning.
Komma igång även med fysträning, använding av kroppen.

4. Skaffa mig en kundkrets.
Marknadsföra mig själv som fotograf.




Allt för mig.
Jag önskar er ett fint 2010.
För mig kommer det innehålla blandannat en av Elins största dagar i sitt liv, studenten. Sannas konfirmation. Mycket fotografering. Emils 30 års fest, Fröidhafestivalen. Två bebisar kommer till världen. Och mycket mycket mer.

NYÅRSAFTON 2009.



Hade en underbar nyårsafton hemma hos Sofi & Mattias. Det bjöds på otroligt god förrätt, någon slags tomatsoppa med sötpotatis och linser. Så underbart god, jag har drömt om denna soppa hela natten. Till huvudrätt serverades det mangochutney kyckling gryta med zuccinni, även denna kommer jag drömma om en lång tid framöver. Detta va bara början, för efterätten var nog helt ärligt det godaste jag någonsin ätit, pannakottapaj med hallon. Jag tror att alla på festen gick upp minst 3 kilo av gårdagens nyttigheter. Hi hi. Även detta året va vi sena ner till torget där raketerna avfyrades av Pyrotech, men det var mysigt ändå. Robin & Nettan hade rislampor (tror jag dom hette) som vi skickade iväg upp i himlen. Jag tror att dessa lampor är ett minne för alla de människor där ute i världen som förlorat någon i Tsunamin. En väldigt fin gest och väldigt fina lampor.

Festen varade till 02.30 och då fick jag tvinga med en full Emil hem, han va inte alls färdigfestad. En perfekt kväll, så lyckad. Tack alla nära & kära som gjorde början av detta nya, spännande år så otroligt bra. TACK.

Påväg hem mötte vi Jenny och Kim som fick sitt första barn för några dagar sedan, en fin liten pojke som ska heta Kevin. Grattis!

Bilderna på fotografiet ovan är tagna av mig på Pyrotechs provskjutning den 30 December, kollaget är gjort i Photoshop. Allt för mig! Nu ser jag fram emot ett nytt år men nya möjligheter. Mina nyårslöften kommer inom kort.

RSS 2.0