SJÄLVHJÄLP

• Avbryt rörelser som gör ont. Om något gör ont, undvik om möjligt att göra det. Om man låter den här typen av smärta blossa upp kan det ta lång tid att få den att gå tillbaka igen.

• Rör på dig lite och ofta.
Du kanske inte alltid känner av vad du gjort förrän senare på dagen eller efter att du gått och lagt dig.

• Vila regelbundet genom att sitta i en ganska upprätt ställning med ordentligt stöd för ryggen.

• Undvik att lyfta eller skjuta på saker (att köra kundvagn kan vara särskilt smärtsamt).

• Det vara bra att sitta ner när du klär på dig, särskilt underbyxor eller byxor. Trä plagget över fötterna och ställ dig sedan upp och dra upp det. Försök inte att trä i benen i byxor, kjolar eller underbyxor medan du står upp.

• Ta ett steg i taget när du går uppför trappor. Kliv först upp med det bästa benet och låt sedan det andra benet följa efter. Upprepa detta på varje trappsteg.

• Försök hålla ihop benen och undvik att göra bredbenta rörelser som t ex att gå i och ur bilar eller badkar. Om du måste göra något bredbent, gör det sakta och försiktigt och håll ryggen böjd.

• Undvik att simma bröstsim om du kan och var försiktig med andra simsätt. Simning kan ofta kännas bra medan du är i vattnet men smärtan kan förvärras när du går upp ur vattnet.

NU HÄNDER DET MASSOR


Här kan du se graviditeten inifrån från vecka 21 till 27.

Hur ska man räkna igentligen? Enligt beräknat födelsedatum är jag 21 veckor gången, eller gravid i 22:e veckan! Är jag i vecka 22 då? Haha.

Igårkväll rörde sig magen otroligt mycket, det buffrade och sparkades så att hela täcket rörde sig. Jag la en bok på magen och det var häftigt att se. Så fort jag tar det lungt och sitter still så sätter han fart därinne, inte konstigt att man vill vila hela dagarna bara för att få känna honom.

Igår hade jag 72 läsare, och en kommentar om mitt favoritnamn. Det Tackar jag Nettis för! Tack.
Dåligt.. tyck gärna till! Ni får lov att tycka till trots att ni tycker det är ett märklgit namn, det är ändå inte ni som ska välja och jag tar inte illa upp för jag vet att det är ett ovanligt namn, men ett namn som har tagit mig med storm! :) Jag vill ju höra om era namnval också.

NAMNVAL



I början av graviditeten när jag bara hade symptomer av att vara gravid men inte visste om där verkligen va något inne, förstod att där verkligen va något inuti. Vi hade ännu inte varit på ultraljud eller känt av honom överhuvudtaget. Förstod jag inte riktigt vad alla mena när dom undrade om jag känt en spark eller rörelse, och hur fantastiskt det va när man förstod att det var bebisbus i magen och inte en falsk magkurr utan ljud. Nu vet jag va alla mena med den känslan och hur man skulle njuta trots att klockan va 06.00 på morgonen. Det är helt magiskt att han finns där inne, sparkar, snurrar och boxas. Trots att jag ibland kissar på mig efter klockrena sparkar så får han lov att sparkas hur mycket han vill, för jag bara njuter. Magen buffrar och Emil kan känna det lilla livet. Det är häftigt och jag kan nog förstå att det är något man kommer att sakna när han väl ploppat ut.

Och det här med namn.. Det är så svårt! Jag vill kunna berätta för honom varför han heter som han gör den dagen han undrar. Att han efter Emils jättecoola farfar har fått namnet Hartvig (som är helt bestämt). Lite svårare att hitta ännu ett namn med en koppling till något och sen även ett tilltalsnamn. Jag har alltid älskat namnet Emil och Emil i Lönneberga va min stora idol som liten, och jag vill att hans tilltalsnamn ska ha en koppling till namnet Emil och hans underbara Pappa Emil, två flugor i en smäll lixom. Och då har vi ju mitt namnförslag som jag älskat från första gången jag hörde det av blivande farfar för något år sedan. När Emil va liten kallades han för Limme av sin pappa och jag trodde inte att Limme var ett namn förrän vi var på konsert på Ängelholms Stadsbibliotek (då jag var i cirka vecka 10 och redan hade börjat spåna på namn) och de presenterade basisten Limme. Som är den ända Limme i hela Sverige och som har namnsdag den 7:e April, dagen efter min födelsedag och på min morfars födelsedag.

Jag har lite krav på namnet han ska heta. Det ska vara busigt, lite som ett smeknamn och inte rimma på något konstigt! Det ända negativa jag kan se är att varje gång han får frågan vad han heter kommer alltid reaktionen vara -"heter du det eller är det vad du kallas?!". Va tror ni?

Det har en koppling till namnet Emil, sin pappa Emil och till min morfar plus. att jag aldrig kommer råka glömma hans namnsdag. Det är busigt. Rimmar inte på något konstigt. En smeknamns touch. Och det finns bara en i hela landet som heter Limme. Blivande farfar och mormor röstar redan med mig, min lillasyster Sanna tror att han kommer bli mobbad.. Och Pappa Emil blir mjukare för förslaget ju mer det näms. Är jag lite på rätt väg då? hi hi.

Va tycker ni?
Varför valde ni de namnet/namnen era barn bär?

NUMMER TVÅ I SVERIGE


Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 1
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0
Namnsdag: 7 April

Mitt favoritnamn har den här statistiken, och nu är jag helt säker på vilket namn mitt första förslag är! :)

EN UNDERBAR LÖRDAG



Det är helg. Emil är ledig och det är väldigt uppskattat, både av mig och av honom själv. Han får dock ej sova sålänge eftersom att jag är uppe och ränner redan klockan åtta! Hoppas att han tycker om mig ändå. Idag åkte vi ner för att titta på bil, eftersom att vi behöver en kombi till kommande tillskottets ankomst! Det blev en kombi, silvrig Opel Astra och på Torsdag pryder den vår parkering. Hi hi. Känns så skönt att ha fixat även om det är ett tag kvar (förhoppningsvis) tills vår pågskrutt kommer ut till oss.

Pappa och Tina kom in och hjälpte oss med bilköp och nu kan vi allt om att köpa bilar och se vart det inte ska vara rost. Hi hi. Därefter blev det en sväng på stan som resulterade i två par nya byxor, två trekvartsbyxor inför sommaren och fyra tröjor. Nu kan jag bli tjockare för nu har jag kläder att växa i. Lillkillen fick också tre par fina strumpor (3 stycken för 59:-) på Åhlens och vi fick en bok, "Vi ska ha barn!". En fika hanns också med såklart, god kaka och chaitéa..



En fin Lördag och allt känns så bra. Jag har det bra. Tillsammans med världens bästa kille, fina familj och omgivning.

VECKA 22


Igår fick jag order om att fotografera magen, så att jag hade massvis med bilder på den! Det är tänkt att jag ska göra en gravidfotografering lite senare men just nu är det inte särskillt lönt eftersom att jag inte har så mycket mage. Gårdagen innehöll även läkarbesök på barnmorskemottagningen där det konstaterades att det är foglossning, vilket resulterade i en fjärdedels sjukskrivning, alltså ska jag gå ner fem timmar i veckan och max fyra timmars jobb på en dag. Får se hur det går! Hoppas det underlättar för mig lite iallfall.

Nu hoppar magen för fullt när det sparkas och det är en livlig grej vi har därinne. När det gör som mest ont är det härligt att man kan känna honom, att plocka fram fina bebisgrejer vi införskaffat och fått, det lixom hämmar smärtan för en stund.

KREATIVT



2 blivande barnrumstavlor kanske? vad tycks?

TRADERA ÄR EN BRA UPPFINNING



Månadens Traderafynd!

FINA PRESENTER

Idag fick vår lilla kille fler presenter, av morbror Peter :)

FY FARAO



Idag är en smärtsam dag och min svanskota slash. korsrygg slash. rumpa gör så in i bomben ont att jag bara vill dra täcket över huvudet och inte gå upp förrän 4 Augusti igen. Nu måste jag lyssna, så imorse ringde jag till min barnmorska och fick en läkartid. Imorgon! Jag vill inte. Tänk så är han dum? Då kommer jag börja stortjuta, eller möjligtvis slå på honom. Usch..

BLOGLOVIN

Följ min blogg med bloglovin

BEBISFAVORITER

KONTORVISION



Planeringen sprudlar efter skattebeskedet och tills Juli kanske vi är klara med hela vår lista vi hade att bocka av. Photoshop är underbart och där målar jag upp alla mina bilder för vår lya. Barnrumet och kontoret är färdigplanerat, därefter återstår sovrummet som är ett hopplöst projekt.

Här kommer en bild på hur kontoret ska se ut, dock fattas bärbar dator samt stationär dator och hyllplan ovanför magnettavlorna.

VECKA 21



Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.



Imorse vakna jag 06.04 av att något vilt i magen stojade rundor, kanske slutspelshockey på G därinne också. Väldans mysigt och då vaknar jag gärna. Morgonen spenderade vi hos svägerskan då systerdottern är sjukis och febrig, så det blev en god lyxfrulle och snart ska jag bege mig mot jobb. I eftermiddag blir det storstädning, det behövs och jag måste.

Hoppas alla får en fin dag!

POJKRUMSPLANERING

Min bärbara dator fungerar igen och jag äro lycklig. Att ligga i soffan framför tv'n och surfa runder ibland massa fina babysidor är lyx. Har redan hunnit med att spara ett antal sidor till mina favoriter. Har mixtrat ihop en liten bild hur jag vill ha vårt lilla pojkrum, ganska enkelt och pojkigt, såklart.




Häromdagen fick vi hem våra tider för föräldrarutbildning och det är fullt ös på lillkillen där inne, helt sjukt. Går vi igenom denna resan just nu? Jag har lite svårt att förstå faktiskt, fast att jag känner att där är något i min mage förstår jag inte riktigt hur han ska få plats? Och att han ska komma ut till oss. Och varenda gång jag tänker på det kommer tårarna.. Av vad? Otrolig glädje och spänning, men också dessa jäkla hormoner som sprudlar inom mig. Ha ha. Detta är häftigt, WOW vad coolt det är. Förstår att det är helt magiskt när man får upp sitt barn på bröstet, men jag kan helt omöjligt förstå HUR magiskt det är och vilka känslor man utvecklar.

Den 4:e April återstår det 4 månader tills han är beräknad att komma. 4 månader? Var har dessa 5 månader tagit vägen? Det finns längtan tills den dagen, men jag vill gärna gå dessa 4 månader och förberedas ännu mer på vad som komma skall.. All planering är superkul, mysig och något man behöver, iallfall jag.

Vi hade en A4 sida med fina namn åt honom, men nästan alla är strukna igen. Jag har ett namn som jag känner är helt rätt, spelar ingenroll hur kan kommer att se ut för det kommer passa honom som handen i handsken. Emil höll inte alls med mig från början, men nu börjar han mjukna lite och jag har fått Farfar på min sida. Hi hi.. Det kan hjälpa mig lite!

Hitills har jag bara gått upp 2 kilo, vilket betyder att det bara är bebisen och alla tillbehör därinne som väger och att jag skött kosten bra. Än sålänge. Bryr mig inte så mycket om hur många kilo jag kommer att gå upp, men helst vill jag inte att han ska va sockerberoende när han kommer ut.. :)

Hur mycket sommar vill du ha?

Påminner er lite. Jag vill ha rätt så mycket sommar nu om man säger så..



Bjuder på lite somriga bilder, såhär efter ännu lite snö i Mars. Snart, snart..

Havsblå Converse.

Sitter här, långt in på natten känns det som. 17 Mars, och det har precis lagt sig en massa snö igen. Blä för snö! Jag vill pynta vår balkong för bövelen. Min hektiska vecka är snart slut, det längtar jag efter. Nästa vecka är full av små pass, vilket passar mig bättre nu. Förmiddagsjobb och eftermiddagsvila, hoppas det kommer gå bra och att jag slipper all smärta. Men den turen har man väl inte.

Vår lilla kille har fått sina första skor, ett par havsblå superfina Converse i storlek 20. Alltså lagom till nästa sommar. Hi hi.. Svårt att låta bli med 30% personalrabatt.



Har en underbar sambo som behandlar mig som en prinsessa. Vilken fantastisk människa denna Emil är.. Han ska jag leva resten av mitt liv har jag tänkt..

Planeringen går varm..

Har haft en jobbig vecka med mycket smärta, idag känns det mycket bättre men att gå några längre sträckor ger jag mig inte på. Imorse va vi nere på Åhlens för att fixa lite fint att slå in vår present med inför Lisas 30-års fest, sen åkte vi upp och handlade lite för att fylla på vårt tomma kylskåp och sen skulle jag uppför trapporna i trapphuset. Det räckte kan jag tala om. Nu sitter jag still, med rak rygg på en bra stol, och går sakta då och då, precis som jag blivit tillsagd och så att jag orkar med kvällen.

På Måndag ska vi till barnmorskan och se vad hon säger, hoppas mest på att få höra hjärtljuden på vår lilla kille som är sjövild och sparkar på min kissblåsa var tionde minut.

Sitter med mitt "planeringsblock" som har gått varmt de senaste dagarna, nu har vi allt planerat fram till födseln, från balkonginredning till semesterplanering. Och på tal om balkonginredning längtar jag fruktansvärt mycket till våren och allt därtill. Checka in dessa fina bilderna.

Allt kommer ifrån IKEA (såklart) och detta fina trägolv klickar man bara i efter storlek på balkongen. Det ska vi ha för det är fint tycker jag. Ett litet bord och två stolar får också plats, och sen blir det fina balkonglådor från IKEA i zink typ. Och massvis med färger.



Give me some vår och sommar, NU!

Aj för smärta.

Igårkväll började en början på en helvetesnatt med krampanfall, magont och illamående. Det kändes som att jag hade blivit överkörd av en ångvält klockan 06.00 imorse när jag inte klarade av att ligga ner längre. Men det va inte så lätt att resa sig heller, aotch! Det värker i hela nedre regionen. Antingen är det en början på foglossning eller så har jag hållt för högt tempo, IGEN. Så idag gäller endast vila, hela dagen!

Tröstar mig med att titta på den här lilla utstyrseln och intalar mig att det är värt all smärta i världen när vår lilla varelse väl är ute. Om 4 månader!

Att borsta tänderna, och sedan dricka saft..

Finns det något räligare (på ren skånska) än att dricka saft när man precis borstat tänderna, uhe! Blärk. Och varför? När man vet hur äckelpäckel det är. Sitter och lyssnar till Rixfm och njuter utav solen som sprakar in igenom våra fönster, det gör verkligen susen med lite sol och värme när vi frusit sedan November månad. Hoppas verkligen att våren tränger igenom nu, jag drömmer om snödroppar, snacka om att längta.

Gårdagen blev helt fantastisk och spenderades med fina vänner all day long. Först en sväng på stan med mitt hjärta, som hittade en fin stickad tröja till ett fantastiskt bra pris, Emil kan nosa sig till REA kläder, helt makalös på det därá. Därefter styrde vi gula faran mot hans jobb där jag droppa av honom, körde vidare till Johanna och Stella för att sedan åka och fira fina Alfred som fyllde hela 1 år. Vart tar tiden vägen? Hjälp. Mycket fin dag, som gör att jag kommer ha energi över för resterande jobbeveckan och dess monster tider. Bara att bita ihop och vila mellan varven.

Har suttit och inspirerats av barnrum hela morgonen, älskar denna planeringen vi har framför oss. Har en mycket fin bild framför mig hur det ska se ut i vårt blivande pojkrum. Massvis med fina färger, fina illustrationstavlor och fotografier design by mig själv. Möblerna ska gå i vitt och det ska vara ljust och fint. Snart sätter vi igång med det där, men först ska balkongen stylas till inför våren.

Längtan, den finns det gott om!
Och tack för alla fina människor vi har runt oss, som finns där, uppmuntrar och fyller våra liv med glädje. TACK!
RSS 2.0