Heja skidskyttarna!

Heja Abbe, en blogg jag följt nu några år skrev ett inlägg som berörde mig mer än vanligt. Jag sitter här med tårar i ögonen för hur fina människor det faktiskt finns i vår värld. Igår, hörde jag antingen på nyheterna eller läste i någon tidning (minns inte) om att elitidrottsmän och kvinnor ska föregå med gott exempel och visa alla små tjejer och killar som vill bli superstjärnor en vacker dag, hur man beter sig både på och utanför "planen".

Gå in och läs vettja. hejaabbe

(Nu minns jag, det var Frankrikes förbundskapten som skickade hem en av sina spelare pågrund av hur dåligt han hade betett sig).

Mer mage!

Elin, vår vackra skönhet!



11 Juni 2010.
Elin student!

Sommarlistan - Kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Hmm. Jag tror att Torekovs camping slår allt annat. Det var väldigt längesedan jag var där, men det är Torekov jag kopplar med sommaren. Hela atmosfären runt campinglivet älskar jag.

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- Gå upp tidigt och packa picnik korgen för en heldag på stranden. Runt 17 tiden hoppar man in i duschen och fixar till sig, för att sedan starta grillen och öppna en kall Heineken på flaska. Åh herregud vad jag älskar sommaren.

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Grillspett av tomat, champinjoner, kött/kyckling, korv, köttbullar, paprika. Mums!

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Skara sommarland med älskling och hans familj. Tre dagars festival / 30 års fest.
Uteserveringskvällar och strandliv.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Alla glada färger.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Att underskatta Sverige och dess vackra landskap. Sill och potatis.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Hela min barndom är ett fantastiskt långt sommarminne. Jag hade många roliga kompisar och gjorde så himla mycket roliga saker. Det är jättesvårt att peka ut något speciellt. Det var allt från fotboll till ponnyhästar, camping och utlandssemestrar.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet.

9. Vad väljer du i glassbaren?
Tre kulor. Melon, vanlij och choklad.

10. Vart går din drömsemester?
- En stugsemester i Smögen med min sambo/familj.

Fy fan va Elin är bra ♥


Fotbolls-VM har börjat. Emil är helt såld, jag tackar inte för det. Fast lirare som Messi är ganska roligt att titta på faktiskt. Och Lasse Lagerbäck såklart, och Svennis. Jo, det verkar som att jag kommer följa ganska mycket av fotbolls-VM trots att Sverige inte är med.

Vi är precis hemkomna från en övernattning i Stiddan. Min vackra syster tog igår ett stort steg ut i vida världen och sa hejdå till tryggheten vid namn skolan. Hon va så fin och lycklig, man va aldelles rörd. Fina bilder blev det också. Åh, är så stolt över dig Pella. Du har ju klarat dina tre år med bravur, och väldans mycket slit, min syster är värd att leva lycklig i alla sina dagar. Men sagan är inte slut. Nu väntar ett nytt kapitel, och Elin om någon kommer klara det hur bra som helst. Lycka till med allt finaste syster. ♥

Det är bra och vara "hemma". Under denna vistelse tjänade vi en massa vaser från IKEA av Tina och Pappa, ett bord och två stolar att ha på balkongen av Mamma. Perfekt med andra ord.

Tvätten är färdig, garderoberna är rensade och lägenheten är skinande ren. Nu är vår bovärd välkommen in att besiktiga vår 1:a. På Måndag 10.30 kommer hon, hoppas att hon tycker vi skött oss bra så vi slipper göra vid något, men det tror jag att vi slipper.

Nu ska det käkas nere på stan sen blir det chill med chibbar.
Kommer bilder i veckan!

Vackra Hanna!


Vackra Hanna som jag fotograferade i Maj.
Hanna och hennes sambo fick en liten Fabian den 29 Maj, 10 dagar försent men nu har han tittat ut.
Önskar Hanna ett stor lycka till med lillkillen! Så härligt.




En röd lampa.

Nu har jag hittat mig en kökslampa att ha ovanför matbordet. Röd och snygg. Ha ha! Sen undrar jag om någon vet vart man kan köpa en sån svart penna som man målar fogen mellan kakelplattorna, så det ser ut som att man har fogat med svart fog? Kommer bli fetesnyggt.

Vad tycks?!

Kreativitet!

Har gjort två fina illustrationer till två fina barn.
Enkelt och snyggt.

Planeringen är i full gång.

LÄNGTAR!



storarummet hittar ni här



Nu får ni hjälpa till lite.
Min favorit är det runda bordet med den röda stolen till?
Vad tycker ni?

Köksbordet kommer vara det enda bordet vi har och jag anser att vi ska möblera så som vi vill ha det, inte tänka på var alla ska sitta vid kalas eller andra tillställningar. Det går ju att låna bord och stolar till sådant. Det finns ju klappbord och klappstolar ;)

Tapetval till our new place!

Hej hallå bloggen!
Idag vaknade jag på strålande humör trots alla gråa måln som ligger som ett täcke över Änglastan'. Regnet slog sådär mysigt mot fönsterbläcken och det var så mysigt. Jag är faktiskt inte så värst bitter över att det regnar nu heller, det är ganska mysigt med regn. Om man är ledig, ska vika tvätt, rensa garderoberna, diska lite och allt sånt där som är tråkigt om det är sol och varmt. Perfekt! Nu är jag tvungen.


Idag var vi nere på Ängelholshem för att säga upp 1:an och skriva kontrakt på vår nya 3:a som blir vår den 1 September. Vi fick även välja färg och golv till hela lägenheten. Tyvärr målade dom inte lägenheten om där inte var strukturtapet uppsatt så vi fick snällt välja tapeter istället. Men det blev bra ändå, jag tror att det kommer bli superfint och Emil gillade också mina val, haha! Nej, han bestämde faktiskt också, och köket är hans val, ett grymt bra val. Här kommer lite bilder nedan som är tagna med min Iphone, inte allt för bra kvalitet.

I hallen, ska vi ha en ljusgrå tapet som vi även kommer ha i sovrum 2.
Hallen ska ha ljusgråa väggar, svarta mattor och svart skohylla samt hatthylla. Sen kommer vi ha en knallröd byrå längst den ena väggen, samt svart skoförvaring på en vägg.

I köket blir det en röd tapet med guldigt mönster. Vitt köksbord och vita köksstolar (ska lägga in bilder på vårt köksmöblemang sen). I badrummet blir det vita väggar, och vit kakel. Standard och fräscht.

Sovrummet kommer gå i vit/beige randig tapet som kommer passa perfekt med vår sängstomme. Och om jag får min vilja igenom (som jag förmodligen får) så kommer vi ha ceriserosa detaljer i sovrummet. Har hittat ett par supertuffa gardiner som hade passat sååå bra. Hi hi.

I vardagsrummet valde vi en mellangrå tapet eftersom att vi ville ha så neutralt som möjligt, och helst grått. Så det fick bli den, hade ju helst velat ha grå färg men denna tapeten kommer också bli fin. I vardagsrummet kommer vi köra med svart soffa, vit matta, vitt soffbord och vit tv-bänk. Eftersom att vi har ganska mycket grönt just nu så kommer det att bli gröna detaljer i vardagsrummet. Kuddar, filtar, ljus och förvaring kommer gå i grönt. Så nu ska jag börja leta efter lite bilder att förstora så att vi kan göra fräcka tavlor av dom.

Här är lite bilder med dålig kvalitet.



Lite uppdatering i vardagen.

Ja, var ska jag börja? Jobbar en massa och jag trivs superbra med mitt arbete och mina kolleger, vi är ett härligt gäng med bara glada miner. Det blir så mycket lättare att gå till jobbet när alla sprider glädje kring sig. Härligt! Kommer att jobba heltid under hela sommaren som det ser ut nu, jag har rätt att ta ut semester men det kommer endast bli två helger, alltså sex dagar. 16-18 juli åker vi till Skara sommarland med Jeppan, Lindis och fina familjen Thulin. Längtar så jag spricker! Sen den 30 Juli till den 1 Augusti är det Fröidhafestivalen som jag inte kommer missa för någonting i hela världen. I år är det Emils tur, att fylla 30 år och firas riktigt ordentligt. Annars blir det mest jobb hela sommaren, har ganska bra tider för att kunna ligga och dra på stranden och göra massa roliga grejer. Kommer bli en bra sommar.


Havanna har kommit till världen. En fin liten tjej, så liten och söt.
Jennie och Peter kan allt om att göra fina barn! Hi hi.


Idag ringde dom från Ängelholmshem för att säga att vi fått lägenheten. En 3:a på 71 kvm med balkong. Den kommer totalrenoveras med ny kyl, frys, nya golv, färg/tapeter mm. Och det bästa av allt är att vi själva får bestämma vilken färg vi vill ha, eller tapeter om där är någon vi gillar. Inflyttning 1 September och det känns underbart. Jag längtar som en tok.


Fysträningen har dragit igång igen, tre dagars träning varje vecka kommer göra susen för vår del. Hoppas att jag jobbar så att jag kan vara med iallfall två dagar. Nu ska jag in i duschen, för att sedan promenixa till jobb.

Ha en härlig dag allesammans, det ska jag ha!

RSS 2.0